The Art of Chi is een eenvoudige leermethode die zich door middel van meditatie en beweging richt op ontspanning & kracht.

De methode verzoent de anatomische met de concrete energetische logica van het lichaam, met als doel een betere lichaamshouding, een sterker lichaam en een rustige geest.

Edwin Deen (°1980 Linschoten, NL) woont en werkt in België, naast zijn Tai chi praktijk is hij actief als beeldend kunstenaar en performer en begeleidt hij Socratische dialogen.
In 2008 begon Edwin Deen in Amsterdam met Taiji Wuxigong, hij schakelde in 2009 over naar de Yang stijl van The Art of Chi en ging hiervoor in de leer bij o.a. Michèle Stévanovitch, hoofd van het ‘internationale centrum’ in  Aubard (FR) en bij Christian Michel in Baisy-Thy (BE).
Na een intensieve studie van de leer en het lesgeven hierin, ontving Deen zijn diploma van Michèle Stévanovitch. 

The Art of Chi, School van de innerlijke weg, is in 1988 opgericht door Vlady Stévanovitch en sindsdien uitgegroeid tot een netwerk van meer dan 300 leraren en 10.000 studenten wereldwijd. Het internationaal centrum van de school bevindt zich in Aubard, Haute-Provence, Zuid Frankrijk. The Art of Chi stamt af van de ‘innerlijke Chinese bewegingsleer’, Taï Ji Chuan, Qi gong en andere Oosterse praktijken.

Belgische school: artduchi.be
Internationaal centrum: artduchi.com

Foto’s © Marie-Christine Bia, Thierry Vanderhoeven, Marie-Christine Anthonissen, CIVS